top of page

OSTEOPATISK BEHANDLING

 

När vi är i balans kan kroppen reparera och nybilda sig och anpassa sig till yttre och inre krav dvs. den upprätthåller Hälsa och Vitalitet.

 

Ibland blir kraven för stora och vi hamnar i obalans. Kroppen börjar då signalera till exempel värk i rygg, nacke, axlar, knän, muskler, huvud, yrsel, migrän, mag- och tarmproblem, nervsmärtor, domningar, stickningar, trötthet, stress, andningsproblem med mera.

 

Jag behandlar både akuta och långvariga besvär samt ger förebyggande och underhållande behandling.

 

Alla över 8 år är välkommna.

 

Behandlingen börjar med att jag ställer frågor runt dina symtom och eventuella tidigare problem samt skador, olyckor, motion, hälsa med mera. Detta för att få en bild av hur ditt liv ser ut och vilken belastning du haft och har på din kropp.

 

Därefter tittar jag på bland annat kroppens hållning, om den är roterad åt något håll eller sidoböjer och hur den rör sig. Jag tittar på huden om det finns cirkulationsstörningar, svullnader, färg, utslag och sen känner jag om huden är varm eller kall, om muskler är spända, hur rörligheten är i leder och muskler med mera. Vid behov utför jag olika tester för att ställa en diagnos som till exempel nervtester (reflexer, känsel och muskelstyrka) blodtryck, puls, muskeltester, cirkulations-störningstester.

 

Med många års erfarenhet kan jag se och känna vart kroppen inte fungerar optimalt och jag känner också under behandlingen när kroppen själv tar över och börjar läka området.
 

Antalet behandlingar varierar men vanligast är 3-4 st med först 1 veckas mellanrum och sen glesare beroende på hur länge man haft symtom, hur allvarlig skadan är, hur vital kroppen är och vilken belastning man utsätter den för.

 

 

bottom of page